Причината е, че според президента Володимир Зеленски те подкрепят геноцида под прикритието на

...
Причината е, че според президента Володимир Зеленски те подкрепят геноцида под прикритието на
Коментари Харесай

Украйна удря с още санкции Руската православна църква frognews.bg

Причината е, че съгласно президента Володимир Зеленски те подкрепят геноцида под прикритието на религията.

 

Съгласно декрет на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна в листата попада Михаил Гундаев, който съставлява Руската православна черква в Световния съвет на църквите и други интернационалните организации в Женева.

 

Руските държавни медии оповестиха, че Гундаев е племенник на главата на Руската православна черква - патриарх Кирил, когото Украйна глоби предходната година.

Новите наказателни ограничения са последната от поредица от стъпки, които Киев предприе срещу Руската православна черква, която поддържа съветската инвазия в Украйна, което в този момент навлиза в 12-тия месец.

 

" Наложени са наказания против 22-ма съветски жители, които под маската на духовността поддържат терора и политиката на геноцид ", съобщи Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение.

 

По негови думи наказателните мерки ще укрепят " духовната самостоятелност " на страната му.

 

По-голямата част от украинците са православни християни, като има яростно съревнование сред клона на църквата, исторически обвързван с Москва, и самостоятелната черква, провъзгласена след оповестяването на самостоятелност от руското ръководство през 1991 г.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР